Loznica +381 15 878 390                                  
Beograd +381 11 344 6530

 

 

 

kondor tis logo

Licenca OTP broj 476 od 01.03.2010.

Loznica, ul. Gimnazijska br.1,    tel:+381 15 878 390, 892 776, fax + 381 15 889 600

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Beograd, ul. Alekse Nenadovic br.10, tel: +381 11 344 65 30, fax:+381 11 344 58 79

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.    www.kondor-tis.rs

 

ВЕЛИЧАНСТВЕНИ ВАСКРС НА КРФУ

12.04./17.04.2017.

Једно од најлепших обележавања највећег хришћанског празника Васкрса на Медитерану је на острву Крф. Преко неколико десетина хиљада из Грчке , пре свега из Атине али све више и из иностранства посетилаца долази на Крф не би ли доживели по свему јединствени хришћански празник- Васкрс. Поред само г Васкрса, велики догађај на Крфу је Велика субота, када се након изношења моштију Св. Спиридона и свечане литије одиграва церемонија бацања врчева са зграда на централном тргу – Спианада. Оно што је навелико за нас посебно важно јесте да је на Крфу васкрсла српска војска након голготе приликом преласка преко Албаније и страдање незабележено у историји ратовања. Сви српски ходочасници и други туристи поред присуства обележавања Васкрса, обавезно посећују и највеће српске споменике, пре свега Српску кућу и маузолеј на острву Видо. Посетиоцима из Србије од скоро је присуствовање овом јединственом празнику олакшано изградњом најмодернијег пута у Европи-Егнатиа, чиме се пут, не само скратио, већ омогућио уживање у лепотама Епира.

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:

1. дан – Среда – БЕОГРАД

Окупљање групе у послеподневним часовима на стајалишту за туристичке аутобусе код храма Светог Саве на Врачару. Путовање кроз Србију, Македонију и Грчку са успутним задржавањима ради одмора, пасошких и царинских формалности.

2. дан – Велики Четвртак – СОЛУН – МЕТЕОРИ – КРФ

Долазак у јутарњим часовима у Солун. Панорамско разгледање Солуна: Бела кула, Галеријев славолук, Ротонда, црква светог Димитрија заштитника Солуна. Након тога мало слободног времена. Полазак из Солуна до луке Игуменица, новим најсавременијим путем. Одлазак на Метеоре – Посета радионици за израду икона. Панорамско разгледање чудесних манастира подигнутих на врховима стена овог, у свету познатог геолошког феномена. Посета једном од манастира у монашком граду заснованом још у 11. веку (највероватније Велики Метеор). Одлазак до Игуменице и укрцавање на трајект до острва Крф. Долазак на острво Крф у вечерњим часовима. Смештај у Апарт-хотел у Ипсосу или Дасији недалеко од града Крфа. Ноћење.

3. дан – Велики Петак – КРФ – ВИДО

Окупљање групе у раним јутарњим часовима и полазак за град Крф. Велики петак је најстарија церемонија која се слави још од 16.века, на тај дан се износи плаштаница и праве се литије по целом граду. Присуствовање литији као и посета Српској кући где ће нас дочекати наш љубазни домаћин и кустос музеја Српске куће, Г-дин Љубомир Сарамандић. Факултативни одлазак бродићем на острво Видо, обилазак костурнице као и полагање венца у Плаву гробницу. Одлазак до места Гувија, споменика на месту првог искрцавања Српске војске на острво Крф. Повратак у ХОТЕЛ.Слободно време. У вечерњим сатима могућ одлазак до града Крфа где би се присуствовало изношењу последње Плаштанице из Митрополије. Повратак у апарт-хотел. Ноћење.

4. дан – Велика Субота – КРФ

Окупљање групе у раним јутарњим часовима и одлазак у град . Јединствена је прилика присуствовати свечаној литији као и изношењу моштију Светог Спиридона – чудотворца, иначе заштитника острва Крф. У 11ч. присуствовање јединственој церемонији Бацања врчева. По завршетку церемоније, факултативни одлазак у разгледање залива Гарица и Канона, одакле се пружа прелеп поглед на цркву Богородице Влахерне и чувеног мишијег острва – Понтикониси. Посета Ахилион палате. Повратак у ХОТЕЛ. Слободно време за одмор. Окупљање групе у 20:00 ч и одлазак до града Крфа.На једном од најлепших тргова у Европи- Спианада , заједно са више десетина хиљада људи, под светлошћу запаљених свећа бићемо део величанствене и јединствене прославе Васкрса уз литију. Затим наступа парада филхармонијских оркестра са незаборавним ватрометом који ће употпунити ово магично вече. Повратак у апарт-хотел. Ноћење.

5.дан – ВАСКРС – Недеља – КРФ

Окупљање групе у раним јутарњим часовима. Одлазак на Васкршњу литургију у град Крф. Факултативни одлазак до најлепшег залива на Медитерану – Палеокастрица који се налази на западној обали острва. Посета манастиру пресвете Богородице или слободно време у граду. Послеподне укрцавање на трајект за Игуменицу. Наставак пута ка граничном прелазу Евзони , те кроз Македонију и Србију.

6. дан – Понедељак – БЕОГРАД

Долазак у Београд у раним јутарњим часовима.

Цена: 145e
Плаћање могуће до 15.06.2017. уз депоновање чекова.

Цена подразумева:
- превоз аутобусом туристичке класе
- превоз трајектом Игуменица – Крф – Игуменица (или Игуменица – Лефкими – Игуменица)
- 3 ноћења (у апарт-хотелу ) у Ипсосу или Дасији (1/2 , 1/3 или 1/4 студија)
- водство и организацију пута
- обилазак Метеора (један манастир)
- обиласке према програму (сем факултативних обилазака)

Цена не подразумева:

- оброке
- међународно путно здравствено осигурање – 700 динара
- индивидуалне трошкове
-факултативне излете :
1. Обилазак острва Видо – 10е
2. Обилазак залива Гарица и Канони – Мишјег острва и Ахилион палате – 15е
3. Обилазак залива Палеокастрица и манастира Пресвете Богородице – 10е
Сва три факултативна излета – 30е
Факултативни излети су предвиђени за минимум 25 особа. У случају мањег броја пријављених цена је подложна промени. Организатор задржава право измене термина и услова извођења факултативних излета услед објективних околности. Цена је подложна промени у случају промене цена: улазница, горива, путарина, паркинга, тунела, трајекта, путних такси у односу на дан изласка програма.
Путовање је поклоничко, тако да смештај није категорисан, али је надасве пристојан, у аутобусу се слушају искључиво духовне песме.

Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

Факултативни излети су предвиђени за минимум 25 особа. У случају мањег броја пријављених цена је подложна промени. Организатор задржава право измене термина и услова извођења факултативних излета услед објективних околности. Цена је подложна промени у случају промене цена: улазница, горива, путарина, паркинга, тунела, трајекта, путних такси у односу на дан изласка програма.

УСЛОВИ , НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу Уни Кредит банке. 15 дана пред полазак или до 15.06.2017. уз депоновање чекова или оверену административну забрану (за јавна предузећа).

- Минимум 40 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања.

- У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 22:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

- Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

- За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

- Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

- Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

- Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

- Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

- Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

- Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

- Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

- Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај није категорисан, али је надасве пристојан. У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

- Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

- Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 5 дана пред полазак.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о. , Лиценца ОТП 259/2010

Субагент Кондор тис д.о.о. Лозница

hebanaslovna    

Novoizgradjeni objekat otvoren je za svoje goste tokom cele godine, trudeći se da svoje goste ugosti domaćinski i prijatnoj atmosferi, ambijentu koje objekat pruža. Smeštrajni kapacitet objekta je 31 soba: dvokrevetne, trokrevetne četvorokrevetne i dve family rooms. Objekat ima parking sa video nadzorom, recepciju, lobi bar, banket salu, moderan restoran sa prelepim pogledom na prirodu. Heba je udaljena na 800 m od centra Divčibara.  DETALJNIJE

  • Hotel JAVOR - Kušići

    Hotel je kompletno renoviran 2010/2011 godine kada je prešao u vlasništvo kompanije "MONA". Raspolaže sa sobama i apartmanima, smeštaj za decu je sa 3, 4 i DETALJNIJE...

Kondor-tis Loznica

Gimnazijska br.1
kondor.tis@neobee.net
+ 381 15/87-83-90 
+ 381 15/87-83-93
+ 381 15/89-27-76
+ 381 69/717-524 - VIBER

fax +381 15 876 071

Kondor-tis Beograd

Alekse Nenadovića br.10
kondortis@gmail.com
+ 38111/344-65-30
+ 38111/344-65-33
+ 38111/344-65-40
fax: +38111/344-58-79

PRATITE NAS