Loznica +381 15 878 390                                  
Beograd +381 11 344 6530

 

 

 

ohrid

kondor tis logo

Licenca OTP broj 476 od 01.03.2010.

Loznica, ul. Gimnazijska br.1,    tel:+381 15 878 390, 892 776, fax + 381 15 889 600

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Beograd, ul. Alekse Nenadovic br.10, tel: +381 11 344 65 30, fax:+381 11 344 58 79

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.    www.kondor-tis.rs

   

OHRID -  PROLEĆE

( 12/17.04.2017- 4 POLUPANSOPNA )

1.Dan:( 12.04.): polazak u 22h ,sa parkinga platoa ispred železničke stanice u Loznici. Noćna vožnja preko Beograda (u 00h30'parking preko puta buvlje pijace Novi Beograd ) auto putem do Skoplja, uz usputna zadržavanja radi pauza .Prelazak granice u Tabanovcima , nastavak puta za Skoplje.

2.Dan: (13.04 ): dolazak u Skoplje u jetarnjim – prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje  grada, zatim pešačka tura : Trg Makedonija je glavni i najveći trg u Skoplju. Izgrađen je u između 1920 i 1940 godine. Na trgu se zgrada Narodne banke sa mermernom fasadom, monumentalni oficirski dom, Ristikjeva palata, palata Mazura.

Stara skopska čaršija je najveća čaršija na Balkanu van Istanbula i nalazi se u Skoplju, Republika Makedonija. Skopska čaršija je privredni, kulturni i istorijski deo Skoplja i jedna od najvećih atrakcija grada. Smeštena je na području od Dušanovog mosta do Bit-pazara, te od tvrđave Kale do reke Serave. Prema administrativnoj podeli grada, čaršija se nalazi na području opština Čair i Centar.
Na prostoru današnje čaršije i njenoj okolini nalazi se još nekoliko džamija, mauzolej, dve crkve i sat-kula, a u drugoj polovini 20. veka izgrađene su zgrade koje čine Muzej Makedonije i zgradu Muzeja savremene umetnosti, u toku obilaska slobodno vreme za kafu I doručak u Skopskoj čaršiji. Nakon posete I obilaska Skoplja direktna vožnja za Ohrid. Dolazak u popodnevnim satima , smeštaj u hotel , individualni odmor do večere. Večera u hotelu.Slobodno vreme , noćenje.

3.Dan: ( 14.04. ): doručak, nakon doručka polazak u obilazak I upoznavanje grada:

Grad OhridStari grad Ohrid podseća na primorski grad. Uske ulice, kaldrma i pogled na veliku vodu. Negde se još mogu naći obrisi tipične balkanske arhitekture s otomanskim uticajem. Pri dnu grada su restorani, korzo, prodavnice, ali kako se penjete ka Samuilovoj tvrđavi, sve ih je manje, sa izuzetkom neposredne okoline tvrđave. Samuilova tvrđava, iako milenijum stara, izgleda kao juče sazidana. U njoj nema nikakvih sadržaja, osim zidina po kojima se može šetati. Naš subjektivni utisak je da restauratori nisu odradili valjan posao, ali svakako je ne treba propustiti videti je. Cena karte je simbolična, a otvorena do 18č. U blizini je i antički amfiteatar, kao i poznata crkva Kaneo, zapravo crkva Sv. Jovana Bogoslova. Kad je vidite, prepoznaćete je sa razglednica, kao zaštitni znak Ohrida. Ispod crkve je istoimena plaža sa kafanom na plaži (popularno: beach bar). Šetalište vodi dalje pored jezera ka Biljaninim izvorima (gde dotična platno beleše). Usput ćete proći kroz deo starog grada i trga sa spomenicima pomenute fantastične četvorke. Kod Biljaninih izvora se nalazi i stadion na kome se svake godine krajem jula održava i Pivo fest (Makedonci imaju svoj jezik, kod njih se beer kaže pivo, prim. aut.), a na njemu ćete neretko čuti i izvođače iz Srbije i bivših republika blaženopočivše SFRJ. Pivo je jeftino, što festivalu daje veseliji karakter. Kada mostićem pređete preko Biljaninih izvora (zapravo rečice) očekuje vas nekoliko sasvim urbanih plaža. Sve navedeno detaljnije ispitajte sami .Večera u hotelu.Slobodno vreme. Noćenje

4.Dan: (15.04. ): doručak, celodnevni izlet u Albaniju sa posetama  Draču i Tirane.( FAKULTATIVNO ) Drač (albanski Durrës) je grad i luka na obali Jadranskog mora, 33 km zapadno od Tirane, jedan je od najstarijih gradova u Albaniji. Danas je Drač lep grad sa 114.000 stanovnika, turistički centar i najveća luka u Albaniji. Ispod starog grada razvio se novi sa lepim zgradama, bulevarima i šetalištima. Nekoliko feribota saobraća svaki dan sa Italijom. Na južnom delu, uz plažu, izgrađeno je mnogo hotela. Drač je poznat i po morskim specijalitetima. Sve to uz gostoprimstvo njegovih stanovnika čini ga privlačnim za turiste iz čitavog sveta. U blizini se nalazi moderni aerodrom, a povezan je auto putem sa Tiranom (33 km).U povratku poseta Tirani.Tirana je glavni grad Albanije, njegov ekonomski, industrijski, trgovinski i kulturni centar. Grad je takodje i administrativni centar oblasti Tirane.

Tiranu su osnovali Turci 1614. godine, nosila je ime Tehran i postala glavni grad 1920. godine.

Nalazi se u dolini planine Daiti. Prethodnih 400 godina grad je kombinovao tursku, italijansku i rusku arhitekturu i moze ponuditi turistima dosta istorijskih vrijednosti kao i zivopisan nocni zivot.

Nakon obilaska Tirane povratak za Ohrid preko Struge.Dolazak u hotel, večera .Slobodno vreme. Noćenje.

5.Dan: (16.04.): doručak, poludnevni izlet do Sv.Nauma, vožnja brodićem , ili busom po dogovoru.

Manastir Sv. Naum Manastir je dobio ime po svom osnivaču, Sv. Naumu koji je u njemu i sahranjen – samo pet godina pošto ga je sagradio, 910 godine, i nalazi se četrdesetak kilometara od grada Ohrida. Svetac je bio učenik apostola Ćirila i Metodija i priča se da je govorio mnoge jezike. Bugarski car Boris Mihailo je Naumu i Klimentu dao da se nastane na obali Ohridskog jezera. Prevodio je crkvene spise s grčkog na slovenski jezik. Kažu da je bio čudotvorac.  Njegove mošti su i dan danas u manastiru, a pripisuju im se čudotvor na dejstva. Ponajviše isceljenje teških bolesti, pogotovu ludila tako da preporučujemo da što više srpske populacije poseti ovaj manastir. Kako to već u manastirima biva, sve je prekriveno nekom mističnošću pa ako stavite uvo na grob Sv. Nauma, navodno ćete čuti kako mu kuca srce. Na stranu to što hrišćanstvo propoveda da kad se umre ide se na nebo, a duša luta četrdeset dana, Sv. Naum izgleda da se za neke još nije upokojio, ili je sahranjen živ. Neki od nas srce čuli nisu (a bili su dva puta), dok su drugi uvereni da srce čuju. Kao i kod svakog marketinga, na krajnjem potrošaču je da veruje u čuda ili preneseno: da spram reklame pomisli da npr. njegov prašak za veš skida sve fleke.
Nevezano za čuda, sam manastir je lep i u njemu ćete videti paunove kako slobodno šeću.
Neki čak i polete do krova manastira i sam prizor, s jezerom u pozadini, poziva putnika da se opet vrati. Vernicima verovatno poručuje nešto više.
Blizu manastira je i albanska granica, te ponesite pasoše. Praktično možete i otići peške. Popodne povratak za Ohrid, slobodno vreme do večere .Večera . slobodne aktivnosti.Noćenje.

6.Dan: (17.04.): doručak, napuštanje hotela, slobodno vreme do polaska . Ukrcavanje u autobus polazak za Srbiju uz posetu Strugi.Struga se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na dijelu gdje rijeka Crni Drim istječe iz Ohridskog jezera, koja teče kroz grad i dijeli ga na dva dijela.
 Par kilometara od grada na obali jezera nalazi se manastir - Kališta, koji potiče iz 16. veka, sa osobito lepim freskama iz 14. i 15. veka, koje se nalaze unutar manastirske crkve. Blizu sela Radolišta, pronađeni su ostaci ranokršćanske bazilike iz 4. veka, sa lepim mozaicima.Obilazak manastira, nakon toga putovanje za Srbiju, uz kraća zadržavanja radi odmora, carine, I lične potrebe.

Dolazak u  Loznicu u večernjim časovima. Kraj programa…

HOTEL :  3*  Nova Riviera , ili  Cingo Cena: -------  179 eura
HOTEL:   4*  Milenium Cena : ------  199 eura

Cena aranžmana uključuje:

-Prevoz autobusom turističke klase (klima, audio-video oprema ),

- smeštaj u hotelu 4***, ili 3*** u Ohridu na bazi polupansiona ( doručak švedski sto , večera meni),

- muzičko veče u hotelu

-usluge lokalnog vodiča u Ohridu i Skoplju

- usluge licenciranog pratioca  - vodiča iz agencije tokom putovanja

- razgledanje I obilasci prema program

- organizacije i realizacije putovanja,


Cena aranžmana ne uključuje:

 Međunarodno putno osiguranje, Individualni troškovi koji nisu predviđeni programom. Ulaznice se naplacaju i na Ohridu kostaju 100 mkd ili oko 1.70 Eur po osobi objekat/crkva muzej: Sv.Sofija, Sv.Jovan Kaneo, Garerija Ikona, Plaoshnik, Bogorodica Perivlepta, Sv.Naum,brodićem – 10e. Zaliv Kostiji.............Samo Samoilova tvrdjava je 30 mkd ili 0.5o Eur po osobi.Boravišnu taksu, plaća se na recepciji hotela. Fakultativni izlet DRAČ – TIRANA- 30eura
Opis smeštaja: Hotel  4***, ili Hotel  3***. Raspolažu dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa TWC, TV, ...Hoteli raspolažu sa recepcijom restoranom, aperitiv barom,  ..Agencija zadržava pravo izmene navedenog hotela hotelom iste ili slične više kategorije.

Način plaćanja: U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu HIPO banke gotovinski ili na  rate putem čekova ili administrativne zabrane.
Doplate i popusti: Doplata za jednokrevetnu sobu  20 €.

Program je rađen na bazi 45 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo da otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre puta. Uz  ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja T.A. “KONDOR-TIS” – Loznica, po uputstvu  Ministarstva za turizam I trgovinu

hebanaslovna    

Novoizgradjeni objekat otvoren je za svoje goste tokom cele godine, trudeći se da svoje goste ugosti domaćinski i prijatnoj atmosferi, ambijentu koje objekat pruža. Smeštrajni kapacitet objekta je 31 soba: dvokrevetne, trokrevetne četvorokrevetne i dve family rooms. Objekat ima parking sa video nadzorom, recepciju, lobi bar, banket salu, moderan restoran sa prelepim pogledom na prirodu. Heba je udaljena na 800 m od centra Divčibara.  DETALJNIJE

  • Hotel JAVOR - Kušići

    Hotel je kompletno renoviran 2010/2011 godine kada je prešao u vlasništvo kompanije "MONA". Raspolaže sa sobama i apartmanima, smeštaj za decu je sa 3, 4 i DETALJNIJE...

Kondor-tis Loznica

Gimnazijska br.1
kondor.tis@neobee.net
+ 381 15/87-83-90 
+ 381 15/87-83-93
+ 381 15/89-27-76
+ 381 69/717-524 - VIBER

fax +381 15 876 071

Kondor-tis Beograd

Alekse Nenadovića br.10
kondortis@gmail.com
+ 38111/344-65-30
+ 38111/344-65-33
+ 38111/344-65-40
fax: +38111/344-58-79

PRATITE NAS