Loznica +381 15 878 390                                  
Beograd +381 11 344 6530

 

 

 

SICILIJA

2/12.04.2018

(11 dana, autobusom)

PREUZMITE CENOVNIK

Polazak u popodnevnim časovima iz Beograda i Sremske Mitrovice . Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

Dolazak u sedmi po veličini grad u Italiji – Bolonju, grad kulture, istorije i tradicije, i sjano mesto za savršen odmor i uživanje. Poseta nekima od istaknutih znamenitosti u Bolonji:Bazilika Svetog Petronija – najveća i najlepša bolonjska crkva; Bazilika Svetog Stefana – verski kompleks sačinjen od međusobno povezanih crkava, samostana, dvorišta i kripti; Neptunova fontana, jedna od najlepših fontana u Italiji i Evropi, rad Đovania da Bolonja (XVII vek); Palazzo Comunale – palata smeštena na zapadnom delu trga Mađore;Palazzo del Podestà, podignuta tokom trinaestog veka; Panoramsko razgledanje Torre degli Asinelli i Torre dei Garisenda – dva glavna simbola Bolonje. Reč je o tornjevima izgrađenim u dvanaestom veku. Prvi je visok 97 metara, ima preko 500 stepenika, i nakrivljen je više od jednog metra. Drugi je visok 47 metara, a nakrivljen je preko 3 metra. Nakon obilazaka smeštaj u hotel. Odmor ili individualna šetnja i opuštanje u nekom od kafića i restorana, i uživanje u jedinstvenom okruženju i ambijentu. Noćenje.

Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak u Napulj. Smeštaj u hotel. Polazak pešice u razgledanje grada: Duomo – katedrala Sv. Januarijusa sa neverovatnom baroknom kapelom, Korzo Umberta I, spomenik Vitorija Emanuela, galerija Umberta I, teatar San Karlo – jedna od najčuvenijih operskih kuća u svetu, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom, Via Kjaja sa najstarijom picerijom na svetu, Via Toledo – glavna šoping ulica.

Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.

  1. Giardini Naxos

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak na južni dragulj Italije – ostrvo Kapri. Ostrvo je udaljeno od Napulja na oko 3 milje, a na njemu turiste čekaju: Villa Jovis, najveća i najbolje očuvana rimska vila na ostrvu, Vila San Michele izgrađena početkom 1896. godine, Augustove bašte, izgrađene na ruševinama drevnih rimskih objekata, krševite litice, bele plaže, masline, drveće limuna, uski krivudavi putevi, vrtne terase, Piazzetta trg i spektakularan pogled na dolomitske litice i plave vode napuljskog zaliva.

Fakultativno odlazak autobusom do Pompeja. Obilazak jednog od najspektakularnijih arheoloških lokaliteta na svetu sa očuvanom antičkom strukturom, ulicama, trgovinama, forumom, lupunarijama, teatrom. Organizovani obilazak sa lokalnim vodičem traje oko 2 sata i obuhvata najvažnije delove nalazišta: antički Forum sa ostacima javnih zgrada, Faunova kuća – primer reprezentativne rimske vile, kvartovi Lupunarija, Grčki teatar.

Polazak ka Siciliji. Vožnja preko pokrajina Kampanja, Bazilikata i Kalabrija. Dolazak do grada Villa San Giovanni. Ukrcavanje na trajekt i prelazak Mesinskog moreuza (transfer preko moreuza, širokog 3 km, traje oko 30 minuta). Pristanak u luku La Rizzo. Kraća vožnja autobusom do Giardini Naxosa. Smeštaj u hotel. Noćenje.

  1. Giardini Naxos – Sicilijanska sela – Taormina

Doručak. Fakultativni izlet do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’ Agro i Savoka, u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem je ulazu snimana poznata scena venčanja. Kratak odmor uz espresso ili granite u baru “Viteli”, u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe.

Nakon obilaska odlazak do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine i spajanje sa ostatkom grupe. Šetnja glavnom ulicom i obilazak znamenitosti grada: Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština. Odlazak na vidikovac. Povratak u hotel u Giardini Naxos. Noćenje.

Doručak. Fakultativno odlazak u Kataniju. Panoramsko razgledanje grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne: Katedrala Sv. Agate, fontana sionceta, spomenik Beliniju, Univerzitetski trg. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Fakultativno izlet do magične Etne, najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi sa preko 350 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera, koji svakodnevno izbacuju lavu. Dolazak autobusom do vizitorskog centra smeštenog na 1990 m nadmorske visine. Slobodno vreme za šetnju oko starijih ugašenih kratera. Mogućnost individualnog odlaska žičarom na visinu od 3.000 m, do kratera koji je poslednji put bio aktivan 2001. godine. Povratak u Giardini Naxos. Slobodno vreme za večernju šetnju po prelepim plažama ovog poznatog turističkog letovališta na Siciliji. Noćenje.

Doručak. Izlazak iz hotela. Vožnja ka Sirakuzi.  Poseta većem broju znamenitosti, pre svih onih antičkih, gde se često ne može tačno razlučiti šta je starogrčko, a šta starorimsko: Apolonov hram, kasnije pretvaran u vizantijsku crkvu i džamiju, Aretuzina fontana, čije ime se vezuje za grčku nimfu, Antičko pozorište, Rimski amfiteatar, Hram Zevsa. Nastavak posete građevinama iz nekoliko prethodnih vekova: Gradska katedrala iz 13. veka, građevina na ostacima starogrčkog hrama boginje Atine iz 5. veka p. n. e., Crkva svete Lucije van zidova, iz 16. veka, nekadašnja vizantijska crkva sa katakobama, Crkva svetog Pavla, iz 18. veka, Crkva svetog Hristofora, iz 14. veka, Manijakesov zamak, iz 13. veka, Arheološki muzej, veći broj palata, mahom iz 18. veka.

Vožnja autobusom ka slikovitom mestu Monreale. Razgledanje gradića poznatog po Katedrali iz XII veka, čuvenoj po vizantijskim mozaicima. Odlazak na vidikovce, koji nude fantastičan pogled naZlatnu školjku – zaliv u kojem se nalazi Palermo. Ulazak u hotel. Noćenje.

  1. – Palermo – Cefalu – Messina - Villa San Giovanni

Doručak. Napuštanje hotela. Kratka vožnja do Palerma. Sledi organizovana pešačka tura sa razgledanjem najvećih znamenja grada: Kraljevska Normanska palata – nekadašnje sedište kraljeva Sicilije, Duomo – veličanstvena gradska katedrala iz 12. veka sa grobovima sicilijanskih kraljeva; fontana Pretorija na trgu Srama, crkva Sv. Katerine. Šetnja najživopisnijim gradskim kvartom Vućirija, koji neodoljivo podseća na arapske medine.

Polazak ka Mesini, gradu koji zovu “Vrata Sicilije”. Kraća pauza u starom, popularnom gradiću Ćefaluu, jednom od malih italijanskih naselja koje se ističu velikim umetničkim, kulturnim i istorijskim odlikama,. Kraći odmor u centru, na trgu oko čuvene normanske katedrale Duomo.

Nastavak puta do Mesine. Po dolasku obilazak trećeg po veličini grada na Siciliji: Crkva Anuncijata deji Katalani iz 12. veka; Crkva Santa Marija delji Katalani iz 13. veka; Palata Kalapađ iz 18. veka; Porta Gracija, gradska kapija iz 16. veka; više lepih fontana iz 16. i 17. veka. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije. Noćenje u jednom od hotela u gradu Villa San Giovanni.

  1. Villa San Giovanni – Bari – Dubrovnik

Doručak. Napuštanje hotela i putovanje do  Barija, glavnog gradaistoimenogokruga Barii glavnog gradapokrajine Apulijeu jugoistočnoj Italiji. Poseta crkvi svetoga Nikole, koja je osnovana 1087. godine da bi se u nju smestile mošti svetoga Nikole, donesene iz Mire u Likiji; poseta katedrali svetoga Sabinija, čija je gradnja započeta u vizantijskom stilu1034. godine, ali je uništena 1156. godine. Ponovo je izgrađena između 1170. i 1178. i primer je romaneskne apulijske arhitekture. Obilazak normanskog zamka Svevo, a zatim i Petrućelija – pozorišta koje je predstavljalo jednu od najvećih opera u Italiji, posle Skale u Milanu i Opere u Napulju. Odmor u Starom Bariju (Bari Vekija), koji  predstavlja niz uličica, prolaza i malih trgova sa brojnim crkvama i starim zdanjima na poluostrvu. Ukrcavanje na trajekt i polazak iz luke u 22,00h.

Dolazak u Dubrovnik oko 8,00 časova. Obilazak grada Dubrovnika: Gradske zidine, kao jedan od najmonumentalnijih spomenika u Evropi; gradsko jezgro šetnjom kroz glavnu gradsku ulicu Placa, zvanu Stradun; Knežev dvor, jedan od najznačajnijih spomenika arhitekture na hrvatskoj obali; prelepa palata carinarnice – Divona; palata Velikog veća; zgrada glavne straže iz 15. veka; tvrđave: Revelin, Lovrijenac, Minčeta, tvrđava Sv. Ivana sagrađena 1346. i tvrđava Bokar, do koje se dolazi plaštom zidina s morske strane. Poseta spomeniku posvećenom Marinu Držiću, najvećem hrvatskom komediografu, smeštenom ispod autentičnog dela Gradske većnice u kojoj je 1551. izveden briljantni komad „Dundo Maroje“. Spomenik je rad poznatog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića. Gundulićeva poljana nalazi se na sredini trga, ispod spomenika istaknutog dubrovačkog pesnika Ivana Gundulića, koji na tom mestu stoji od 1892, a rad je Ivana Rendića.

Polazak u podnevnim satima u Trebinje, najlepši grad regije Istočne Hercegovine. Dolazak u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Obilazak kulturno-istorijskih spomenika u mestu sunca i platana: Hercegovačka Gračanica, na brdu iznad Trebinja; saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg, u centru grada; katolička katedrala, nekada crkva Blažene Djevice Marije; Osman-pašina džamija, sagrađena 1729. godine u starom delu grada; nadgrobna ploča “Perovića most”, sa kraja 12. veka, koja se čuva u Muzeju Hercegovine u Starom gradu u austrijskoj kasarni. Vredni su za videti i mostovi: Arslanagića most, Kameni most, Andrićev most i Geljov most, kao i utvrđenje Petrina na brdu Strač iznad Trebinja. Fakultativno drugarsko vece uz večeru sa muzikom. Nocenje.

Doručak. Uživanje u prepodnevnom suncu grada Trebinja.  Polazak ka Beogradu i Sr. Mitrovici . Dolazak u kasnim vecernjim ili ranim jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA: 379 eura

Uslovi plaćanja: Na 10 mesečnih rata počev od septembra 2017. godine, zaključno sa 10.6.2018. godine.

Za uplate u celosti do 15.10.2017. godine odobravamo popust 10%.

Aranžman obuhvata:

Prevoz turističkim autobusom (tv, video I audio oprema, klima),

Smeštaj u hotelu 2* ili 3* u okolini Bolonje na bazi 1 noćenja sa doručkom,  smeštaj u hotelu 2* ili 3* u okolini Napulja na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu 2* ili 3* u okolini Gardini Naxosa na bazi 3 noćenja sa doručkom; smeštaj u hotelu sa 2* ili 3* u okolini Monreale ili Palerma na bazi 1 noćenja sa doručkom; smeštaj u hotelu 2* ili 3* u okolini Villa San Giovanni na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu 3* u Trebinju na bazi 1 noćenja sa doručkom. Ukupno 8 nocenja sa doruckom.

Smeštaj u 1/2  i 1/2 + 1 sobama.

Usluge turističkog vodiča tokom putovanja.

Agencijske usluge.

Trajekte na navedenim relacijama prema programu.

Aranžman ne obuhvata:

Fakultativne programe: Sicilijanska sela 20 eura, izlet Etna (bez žičare) – Katanija 25 eura, Pompeja sa ulaznicom 35 eura, hidrogliser do ostrva Kapri (povratna karta) = 34 eur,žičara do centralnog trga na Kapriju (jedan pravac) = 1,2 eur , drugarsko veče u Trebinju (večera uz muziku) 12 eura.

Doplata za 1/1 sobu je 95 eura.

Doplata za ležaj u kabini broda i doručak 25 do 50 eura.

Ulaznice za individualne posete muzejima.

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Boravisnu taksu u hotelima

Organizator putovanja: Turistička agencija “ODISEJ 1995”d.o.o. iz Nove Pazove ul. Kralja Petra I Karadjordjevica br. 45, licenca OTP 194/2010. Tekuci racun:  Erste bank: 340-4980-25 – Licenca Ministarstva Turizma OTP 194/2010 od 20.2.2010. godine.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika I usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Moguće je izvršiti realizaciju programa uz manji broj prijavljenih putnika uz doplatu ili spajanja sa drugom agencijom.

Subagent :  Kondor tis d.o.o Loznica

hebanaslovna    

Novoizgradjeni objekat otvoren je za svoje goste tokom cele godine, trudeći se da svoje goste ugosti domaćinski i prijatnoj atmosferi, ambijentu koje objekat pruža. Smeštrajni kapacitet objekta je 31 soba: dvokrevetne, trokrevetne četvorokrevetne i dve family rooms. Objekat ima parking sa video nadzorom, recepciju, lobi bar, banket salu, moderan restoran sa prelepim pogledom na prirodu. Heba je udaljena na 800 m od centra Divčibara.  DETALJNIJE

  • Hotel JAVOR - Kušići

    Hotel je kompletno renoviran 2010/2011 godine kada je prešao u vlasništvo kompanije "MONA". Raspolaže sa sobama i apartmanima, smeštaj za decu je sa 3, 4 i DETALJNIJE...

Kondor-tis Loznica

Gimnazijska br.1
kondor.tis@neobee.net
+ 381 15/87-83-90 
+ 381 15/87-83-93
+ 381 15/89-27-76
+ 381 69/717-524 - VIBER

fax +381 15 876 071

Kondor-tis Beograd

Alekse Nenadovića br.10
kondortis@gmail.com
+ 38111/344-65-30
+ 38111/344-65-33
+ 38111/344-65-40
fax: +38111/344-58-79

PRATITE NAS