Loznica +381 15 878 390                                  
Beograd +381 11 344 6530

 

 

 

I S T A N B U L

10/15.10.2017

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak u popodnevnim časovima . Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Istanbulu.

Dolazak u Istanbul u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima panoramsko razgledanje grada: Valensov vijadukt, Zlatni rog, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš, prelazak Bosfora, Azijska strana, vidikovac Čamlidže… Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska grada: hipodrom, Sultan Ahmetova džamija (Plava džamija) – najlepša turska džamija, Aja Sofija – najznačajniji vizantijski spomenik, Topkapi dvorac. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Doručak. Fakultativno poseta palati Dolma Bahce (poslednja rezidencija otomansih sultana – raskosna palata u stilu baroka) i Vaseljenskoj patrijarsiji. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – vožnja brodom Bosforom izmenu dva kontinenta. U večernjim časovima mogućnost oragnizovanja fakultativnog odlaska na Tursko veče – večera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom. Noćenje.

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili individualni odlazak na Kapali čaršiju, trgovački centar sa preko 5000 radnji. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Bugarsku.

Dolazak u Srbiju u popodnevnim časovima.

Cena aranzmana :129 eura

Cena je data u eurima – plativo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Erste banke na dan uplate

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu, smeštaj u Istanbulu u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC) na bazi 3 noćenja sa doručkom , obilaske prema programu (Istanbul – panorama), troškove organizacije aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:   obavezno medjunarodno zdravstveno osiguranje , ulaznice, fakultativne izlete.

USLOVI PLAĆANJA: Na 8 mesecnih rata, zakljucno sa decembrom 2017

CENE FAKULTATIVNIH  IZLETA  PO  OSOBI (minimum za realizaciju izleta je 30 putnika): Plava džamija, Aja Sofija,Topkapi dvorac – 45Eura, vožnja brodom Bosforom – 20 €, Tursko veče (sa večerom) – 30 €, Dolma Bahce i Vaseljenska patrijarsija – 30 €

NAPOMENE U VEZI  FAKULTATIVNIH  IZLETA:  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena:  goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: - Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

NAPOMENA: Turski standardi za hotelsku ishranu se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja ,,ODISEJ1995,, DOO Nova Pazova, licenca OTP 194/2010.

Kondor-tis Loznica

Gimnazijska br.1
kondor.tis@neobee.net
+ 38115/878-390
+ 38115/878-391
+ 38115/892-776
fax +381 15 876 071

Kondor-tis Beograd

Alekse Nenadovića br.10
kondortis@gmail.com
+ 38111/344-65-30
+ 38111/344-65-33
+ 38111/344-65-40
fax: +38111/344-58-79

PRATITE NAS