Loznica +381 15 878 390                                  
Beograd +381 11 344 6530

 

 

 

SVETI JERUSALIM SA POSETOM TEL AVIVU

5 DANA / 3 NOĆENJA

31.10. – 04.11.2019.

07.11. – 11.11.2019.

JERUSALIM predstavlja duhovno središte triju vera – hrišćanjske, jevrejske i muslimanske. Sam naziv u prevodu označava mesto mira. Prestonica Izraela. Ovde se slila istorija čitavog sveta. Svaki kutak ovog grada ljubomorno čuva svoju bogatu priču. Stecište gde se i dan danas prepliću različite kulture i religije. Grad koji je kroz vekove bio rušen i obnavljan od tadašnjih vladara. Večita inspiracija pesnika, pisaca i religijoznih ljudi.

Nasuprot Jerusalimu koji je istorijski, hodočasni i jedan od najstarijih na svetu, grad prošlosti ,Tel Aviv je po postanku mlad grad koji ima duh modernog i živahnog i grad budućnosti.

TEL AVIV u prevodu znači prolećno brdo. Nalazi se na obali Sredozemnog mora i predstavlja grad koji nikada ne spava. Pun energije, trgova, barova, noćnog života i šoping centara.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan Beograd

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ oko 22h, dva sata pre poletanja aviona radi pasoških formalnosti. Upoznavanje sa programom putovanja i vodičem.

2.dan Beograd – Tel Aviv – Jerihon – Vitlejem – Jerusalim    

Poletanje aviona je predviđeno u 00:25h. Sletanje u Tel Aviv je predviđeno u 04:15h po lokalnom vremenu. Po sletanju, pasoške formalnosti i slobodno vreme za kafu i doručak. Polazak do Jerihona je predviđen oko 6h. Jednog od najstarijih i najnižih gradova na svetu na svega 260 m ispod nivoa mora. Nalazi se na teritoriji Palestine na reci Jordan koja je poznata kao mesto krštenja Isusa Hrista. U Jerihonu se odvijalo preko 20 smena različitih civilizacija. U najstarijem delu grada Tell es Sultan, lokaciji od biblijskog značaja, se nalaze arheološke iskopine.Stari javor u centru grada koji simolizuje Isusa Hrista koji je povratio vid slepima. Po obilasku, odlazak do manastira Svetog Save Osvešćenog (Velika Lavra) koji se nalazi na Kedronskoj dolini između Vitlejema i Mrtvog mora. Predstavlja jedan od najznačajnihih manastira za pravoslavce. Nakon obilaska odlazak do Vitlejema. Po dolasku obilazak crkve rođenja Isusovog, jedne od najstarijih crkava u hrišćanskoj istoriji, izgrađena iznad Vitlejemske pećine. Najinteresantnije je da je prilikom građenja crkve, ulaz u crkvu, takozvana „vrata poniznosti“ je smanjen kako bi se sprečilo da pljačkaši uđu na konjima i da svi moraju da se poklone svetinji. Pećina rođenja je centralno mesto crkve i do nje se spušta stepenicama, ona predstavlja pravo mesto Isusovog rođenja. Nakon obilaska, odlazak do Mrtvog mora koje je inače jezero ali zbog veće slanoće, čak i do 10 puta od nekih mora, zovu ga morem. Zbog toga u njemu nema živog sveta pod vodom. Ovde se nadomak Mrtvog mora nalaze pećine Kumrana, poznati arheološki park, odakle potiču čuveni Kumranski spisi- najstarija biblijska dokumenta.Nakon obilaska polazak za Jerusalim. Po dolasku, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan Jerusalim

Doručak. Nakon doručka, odlazak do Maslinske gore sa koje se pruža pogled na panoramu Jerusalima. Odlazak u panoramski obilazak ruske crkve Marije Magdalene sa zlatnim kupolama. Obilazak mesta Judinog izdajstva - Gestimanskog vrta gde se Isus molio po saznanju šta će mu se desiti i gde je uhvaćen. Ovde se nalazi i grob Presvete Bogorodice, kao i Crkva Uspenja Presvete Bogorodice u kojoj su kapele Marijinih roditelja – Svetih Pravednika Joakima i Ane.Nakon toga, šetnja starim delom grada Jerusalima, ulicom bola „Via Dolores“ u koju se ulazi kroz Lavlju kapiju do Hrama Hristovog Vaskrsenja sadrađenog nad pećinom na brdu Golgota što u prevodu znači Lobanja mesto gde je gospod razapet između dva razbojnika. Ploča miropomazanja se nalazi u samom Hramu na šta je spušten Isus Hrist nakon skidanja sa Časnog Krsta. U središtu Hrama se nalazi Hristov grob. Nakon obilaska, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče mogućnost organizovanja fakultativne večere. Noćenje.

4.dan Jerusalim – Lod – Tel Aviv

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Tel Aviv, koji važi za jedan od najmodernijih gradova u Izraelu uz svraćanje do Loda, do manastira Svetog Đorđa, gde se nalaze njegove mošti. Po dolasku u Tel Aviv, panoramsko razgledanje ostataka antičkog grada Jafe, gde se nalaze neke od najvećih znamenitosti grada: Park Ha Pisgah – The Summit garden, sa kog se pruža pogled na obalu, topovi na vrhu brda iz vremena Napoleona kada je osvojio Jafu, Vrata vere- statua na vrhu brda koja predstavlja tri biblijske priče, Sahat kula - toranj sa satom, Most želja na kome se nalazi kamen sa 12 horoskopskih znakova. U centru starog grada dolazimo do Kedunim trga gde se nalaze radnje, a ulice su obeležene horoskopskim znacima. Tu se nalazi i zodijačka fontana sa 12 znakova. Panoramski obilazak najstarijeg dela grada Neve Cedek, kao i pijace Karmel pod vedrim nebom. Nasuprot Jafe, Tel Aviv ima i moderni deo grada kao što je White city na bulevaru Rotšild – dizajnirane građevine od strane jevrejskih arhitekata koji su studirali u Bauhausu u Nemačkoj. Ovde se nalaze i neke od najlepših plaža Izraela. Azrieli centar – zgrada u formi spirale sa staklenom fasadom, najviša u Tel Avivu sa koje se pruža pogled na ceo Tel Aviv. Kao i panorama zgrade Nezavisnosti, Berze dijamanata, pozorišta Habima. Nakon obilaska, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan Tel Aviv - Beograd

Napuštanje hotela oko 4h ujutru. Organizovani transfer do aerodroma. Dolazak na aerodrom 2 sata pre poletanja aviona. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona predviđeno je u 07:15h po lokalnom vremenu. Predviđen dolazak u Beograd je u 09:20h po lokalnom vremenu. Pasoške i carinske formalnosti.

KRAJ PROGRAMA

 

 

Cena aranžmana: 890,00 eur po osobi

 

Cena aranžmana obuhvata:

-       Avio prevoz prema programu putovanja sa uključenim avio taksama (avio kompanija zaržava pravo promene iznosa taksi, ukoliko dođe do promene, agencija “Kondor-tis” će izvršiti korekciju cene)

-       1 ručni prtljag do 8 kg (40 × 20 × 55cm dužina x širina x visina) + 1 putna torba do 23 kg (dužina + širina + visina = 158cm (max)) avio kompanija zadržava pravo promene uslova i težine prtljaga

-       Smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Jerusalimu (u dvokrevetnim sobama)

-       Smeštaj u hotelu 3* na bazi 1 noćenja u Tel Avivu (u dvokrevetnim sobama)

-       Razgledanje prema programu

-       Turističkog vodiča

-       Transfere prema programu

-       Autobuski prevoz prema programu

-       Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

-       Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

-       Turističke taksepo osobi po danu, plaćaju se na recepciji hotela

-       Fakultativna večera u restoranu u Jerusalimu

-       Individualne troškove

Način plaćanja:

-       40% prilikom rezervacije, 60% najkasnije 5 dana pred put. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.

Napomene:

-       Cena je rađena na bazi 18 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo korekcije cena, promene programa ili odustanka od realizacije programa najkasnije 5 dana pre termina polaska na putovanje.

-       Putnici su dužni da sami vode brigu o svojim ličnim stvarima i dragocenostima i da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Republike Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da sami obezbede vizu.

-       1/2 soba može da sadrži 2 odvojena kreveta ili 1 bračni, a 1/3 soba može da sadrži tri odvojena kreveta ili 1 singl i 1bračni.

-       Tačno vreme, mesto polaska i broj telefona vodiča znaće se 2 dana pre polaska na put.

-       Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….)

-       Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela. Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.

-       Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. KONDOR TIS zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

-       Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca ukoliko putuju bez oba roditelja ili ukoliko putuju samo sa jednim roditeljem.

-       Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. Putnik je dužan da obezbedi traženo. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za putnika.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “KONDOR-TIS” po uputstvu Ministarstva za turizam i trgovinu.

Organizator putovanja je turistička agencija “Kondor-tis”, OTP broj 476 od 01.03.2010.

 

Kondor-tis Loznica

Gimnazijska br.1
kondor.tis@neobee.net
+ 381 15/87-83-90 
+ 381 15/87-83-93
+ 381 15/89-27-76
+ 381 69/717-524 - VIBER

fax +381 15 876 071

Kondor-tis Beograd

Alekse Nenadovića br.10
kondortis@gmail.com
+ 38111/344-65-30
+ 38111/344-65-33
+ 38111/344-65-40
fax: +38111/344-58-79

PRATITE NAS