Loznica +381 15 878 390                                  
Beograd +381 11 344 6530

 

 

 

FESTIVAL ČOKOLADE U SLOVENIJI

“ČOKOLADNA RAPSODIJA UKUSA”

PREUZMITE CENOVNIK

festivalcokolade13 r   copy

12.04.2019. - 14.04.2019.

3 DANA / 2 NOĆENJA

RADOVLJICA je srednjevekovni gradić u Sloveniji sa šarmantnom arhitekturom, na samo 9 km od mondenske destinacije – Bled. Pored autentičnih građevina iz kojih progovara istorija ovog grada, muzeja i galerija, grad je poznat i po FESTIVALU ČOKOLADE koji se svake godine održava u aprilu i okuplja sve generacije. Od onih najmlađih da uživaju u čokoladi do onih starijih koji usrećuju mlađe pravljenjem raznih đakonija od nje i koji joj teško mogu odoleti, priznali to ili ne. Ovde se mogu naći autentične kreacije od čokolade, degustirati poslastice napravljene od nje, učestvovati u izradi svog jedinstvenog suvenira, kao i probati čokoladno vino ili pivo od čokolade. Festival uključuje bogat program kao što su dečje radionice, muzički koncerti i druge ulične manifestacije...Ideju za osnivanje ovog “slatkog” festivala je dobila fabrika “Gorenjka” za 90 godina postojanja a za središte događaja izabrala srednjevekovni trg u Radovljici. Festival se odvija u samom centru grada, na Vurnikovom i Linhartovom trgu, u dvorcu Radovljica i gradskom parku.

PROGRAM PUTOVANJA

 

1.dan 12.04. petak Beograd – Radovljica

Sastanak grupe na parkingu ispred Sava centra u 13:30h, polazak u 14h. Putovanje preko Hrvatske do Slovenije uz kraća zadržavanja radi odmora i pasoških formalnosti. Dolazak u Radovljicu u kasnim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan 13.04. subota Radovljica

Doručak. Celodnevne individualne aktivnosti na festivalu čokolade, uz degustaciju čokoladnih proizvoda. Festival se održava već osam godina za redom i svake godine ima sve veći broj posetilaca. Svoje kupone zamenite za neke od čokoladnih poslastica neobičnih oblika i ukusa, uživajte u bogatom programu, muzičkim koncertima, okušajte se u nekoj od radionica za izradu svoje unikatne poslastice ili se provozajte muzejskim vozom kroz festival. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan 14.04. nedelja Radovljica – Bled – Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualni odlazak na festival čokolade do 13h. Nakon toga, odlazak na panoramski obilazak Bleda. Šetnja oko jezera, gde se pruža panoramski pogled na ostvo na kom se nalazi crkva Svete Marije iz XVII veka u kojoj se nalazi “zvono želja”. Kao i panorama na bledski zamak koji datira od XI veka i jedan je od najstarijih u Sloveniji. Nakon šetnje, preporučujemo da probate čuveni bledski kremasti kolač – krempitu čiji recept je i dalje tajna, a idejni tvorac ove poslastice je Ištvan Lukačević iz Sente. Nastavak putovanja prema Beogradu predviđen je oko 15h. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

KRAJ PROGRAMA

 

Cena aranžmana: 129,00 eur po osobi

Cena aranžmana obuhvata:

-       Prevoz visokokomfornim turističkim autobusima sa audio i video opremom prema programu putovanja

-       Smeštaj u hotelu “Grajski dvor” 3* u centru Radovljice na bazi 2 noćenja (u dvokrevetnim standard sobama) sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje), restoran se nalazi na 100 metara od hotela

-       Razgledanje prema programu

-       Turističkog vodiča

-       Kupone za degustaciju čokolade (4 kupona)

-       Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

-       Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

-       Turističke takse u iznosu od 2 eur po osobi po danu, plaćaju se na recepciji hotela

-       Individualne troškove

-       Doplata za polupansion je 9,50 eur po danu po osobi, plaća se na licu mesta

-       Doplata za 1/1 sobu je na upit

Način plaćanja:

-       40% prilikom rezervacije, 60% najkasnije 5 dana pred put. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.

Hotel Grajski dvor 3* www.grajski-dvor.si

Nalazi se u centru grada, blizu Julijskih Alpa i Nacionalnog parka Triglav. Sadrži 44 sobe, od kojih 16 komfort i 28 standardnih soba. Sve sobe imaju kupatilo, TV, bežični Wi-fi internet i terasu sa koje se pruža prelep pogled na planine i Radovljicu. Sve sobe su non-smoking. Ulazak prvog dana u sobe je posle 14h, izlazak iz sobe je poslednjeg dana do 10h. Hotel se nalazi u blizini festivala čokolade.

Napomene:

-       Cena je rađena na bazi 45 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo korekcije cena, promene programa ili odustanka od realizacije programa najkasnije 5 dana pre termina polaska na putovanje.

-       Redosled sedenja u autobusu je prema datumu prijave i uplate avansa, prednost imaju deca, trudnice i starije osobe.

-       Restorani u blizini : Ako želite da uživate u prelepom pogledu na okolinu, otiđite do gostione Avgustin sa čije terease se pruža pogled na Triglav ili do Gostione Kunstelj gde služe tradicionalna jela. Cena komplet meni ručka u restoranima u Sloveniji je od 20 eur (supa, glavno jelo, desert). Cene pića u Sloveniji po restoranima su od 1,60 eur za kiselu vodu, od 2,10 eur za sokove i čajeve, od 2,60 eur za pivo, od 1,20 eur za kafu... Cene su date na osnovu različitih zvaničnih sajtova restorana i gostiona. Organizator ne snosi odgovornost za eventualnu netačnost podataka.

-       Putnici su dužni da sami vode brigu o svojim ličnim stvarima i dragocenostima i da se upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Republike Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da sami obezbede vizu.

-       Dozvoljeni prtljag po putniku je 1 srednja putna torba čija dimenzija ne prelazi 68x44x23cm

-       Tačno vreme, mesto polaska i broj telefona vodiča znaće se 2 dana pre polaska na put.

-       Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….)

-       Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela. Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.

-       Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. KONDOR TIS zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

-       Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca ukoliko putuju bez oba roditelja ili ukoliko putuju samo sa jednim roditeljem.

-       Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. Putnik je dužan da obezbedi traženo. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za putnika.

-       Ukoliko neko želi da kupi još kupona za degustaciju čokolade i čokoladnih proizvoda, može to učiniti na pultovima koji se nalaze na više mesta na festivalu čokolade. Cena zavisi od broja uzetih kupona.

-       Za eventualne izmene u programskoj šemi festivala čokolade, organizator ne snosi odgovornost.

-       Opis hotela je sa njegovog zvaničnog sajta u trenutku pisanja programa, za eventualno odstupanje od zvaničnih podataka organizator ne snosi odgovornost.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “KONDOR-TIS” po uputstvu Ministarstva za turizam i trgovinu.

Organizator putovanja je turistička agencija “Kondor-tis”, OTP broj 476 od 01.03.2010.

Kondor-tis Loznica

Gimnazijska br.1
kondor.tis@neobee.net
+ 38115/878-390
+ 38115/878-391
+ 38115/892-776
fax +381 15 876 071

Kondor-tis Beograd

Alekse Nenadovića br.10
kondortis@gmail.com
+ 38111/344-65-30
+ 38111/344-65-33
+ 38111/344-65-40
fax: +38111/344-58-79

PRATITE NAS